rotaryaudio
Welcome to rotaryaudio.com
FOR YOUR LISTENING PLEASURE.
Rotary Audio | NOVI ROSSINI 2.0
350432
post-template-default,single,single-post,postid-350432,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-cpt-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_370,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

NOVI ROSSINI 2.0

dCS najavljuje svoju novu seriju Rossini 2.0 – koja donosi sveobuhvatan paket zvučnih poboljšanja za jedan od najboljih digitalnih glazbenih izvora u audio svijetu. Tehnički direktor dCS-a Andy McHarg objašnjava zašto je upravo Rossini dobio ozbiljan nastup. Iako je Rossini star već dvije godine, njegovo lansiranje na tržište kao da je bilo jučer. Od tada, tvrtka je bila zauzeta sa novim Vivaldi One single box uređajem – lansiranim kako bi obilježila tridesetu obljetnicu dCS-a i sa novim Bartókom – novi DAC / streamer  i pojačalo za slušalice. Sada se pozornost vratila na Rossini, uz važnu nadogradnju firmvera koja donosi mnoga poboljšanja – ponajprije novi Ring DAC ™ mapper koji značajno poboljšava kvalitetu zvuka.

“Mi nadograđujemo Rossini jer je to pravo vrijeme u njegovom razvojnom ciklusu, a platforma za obradu uvijek je imala sposobnost da se poboljša na ovaj način”, govori tehnički direktor dCS-a Andy McHarg.

 

“Naša najnovija kreacija, Bartók, zvuči izvrsno jer ima sličan hardver kao i Rossini, iako ima jedan transformator manje i konstruiran je malo cjenovno isplativije. Izdanje Rossinija 2.0 potvrđuje koliko je Rossini važan za nas kao tvrtku, a to smo učinili implementiranjem novih mappera koji se nalaze u najnovijem Vivaldiju, novoj opciji petog filtra, plus mogućnost uparivanja na DSD s dvostrukom brzinom, radije nego sa jednom brzinom. U osnovi, Rossini je dobio ovaj turbo punjač sa ovom nadogradnjom. Novi algoritam mapiranja (mapper) bio je prekretnica u razvoju dCS Ring DAC ™, koji čini srce Vivaldijevog DAC-a, a sada i Rossinijevog DAC-a. Uzimajući više od godinu dana za modeliranje i implementaciju u softver, novi mapper poboljšava tehnologiju u srcu onoga što čini dCS jedinstvenim. 5-bitni binarni glazbeni podaci dobiveni nakon prekomjernog digitalnog filtriranja, preslikavaju se na četrdeset osam izlaznih zasuna u jezgri prstena DAC. Oni pokreću uravnotežene struje koje se miješaju, filtriraju i pojačavaju kako bi proizvele analogni izlazni signal. Novi algoritam razvijen je za rad na većim brzinama, i bolje izbjegavaju neusklađenosti između zasuna ili otpornika koji se javljaju kao greške povezane s signalom. Rezultati novog mapera su superiorne linearnosti, čak i na vrlo niskim razinama signala ”komentira Andy.

Ova sofisticirana funkcionalnost mapera implementirana je u dCS Ring DAC ™ putem namjenskih FPGA, nudeći dCS-u mogućnost da poboljša i promijeni te temeljne algoritme kroz softversku kontrolu. Ova neviđena fleksibilnost omogućuje korisniku da odabere željeni mapper iz jednostavne stavke izbornika. Subjektivno, oba nova mappera donose detaljniji, izražajniji i tonski punopravniji karakter nego originalni, ali nude suptilne razlike u zvuku između kojih korisnici mogu izabrati, ovisno o njihovoj želji i pratećoj opremi.

Novi, visoko optimizirani DSD filter koji dolazi s Rossini 2.0 stvoren je kako bi osigurao bolji impulsni odaziv od prethodnih DSD filtera. Visokofrekventni šum je također bolje potisnut izvan audio frekvencijskog pojasa kako bi bio što prihvatljivije pojačalo, predstavljajući pojačalo s čišćim signalom. To se manifestira dinamičnijim zvukom u cijelom zvučnom pojasu.

“Uvijek smo mislili da možemo napraviti nekoliko izmjena izvornog mapera”, kaže Andy, “ali zapravo je završio redizajniranjem cijele stvari za Vivaldi 2.0. Stari mapper nije bio idealan i znali smo da sada možemo brže pokrenuti stvari jer se silikon poboljšao. Postoje različiti kompromisi kada je riječ o ovoj vrsti razvoja pa smo poboljšali i modificirali maper i ponašanje Ring DAC-a ™ kroz niz testova slušanjem. Rezultat je bio da smo smanjili opcije mapera na dvije nove postavke, plus original.

“Pošteno je reći da uvijek činimo najbolje što možemo s tim što smo osmislili, pokušavajući izvući posljednji stupanj izvedbe iz njega.” Sada je tu Rossini 2.0, korisnici samo trebaju provjeriti ažuriranje firmvera na internetu i ažurirati će se. Zahvaljujući ugrađenim mogućnostima nadogradnje firmvera – jednom od najvažnijih aspekata proizvoda dCS – Rossini sada ima dodatnu funkcionalnost, poboljšanu učinkovitost i znatno poboljšani zvuk. Novi kartograf daje veći fokus i prianjanje, povezan s vrhunskim detaljima, ravnotežom i dinamikom. Rezultat je opipljiviji glazbeni nastup koji donosi još veći užitak. To je naravno besplatno za kupca. Po svojoj cijeni, Rossini je sada još uspješniji izvođač, nudeći vrhunsku kvalitetu zvuka – stoga ne zaboravite ažurirati svoju sada!

AUTHOR: RotaryTea
No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.